کتاب «لالاییها» سروده الهه کاظمپور منتشر شد.
به گزارش ایسنا، این کتاب شامل 136 لالایی است که کاظمپور به سبک لالاییهای کهن، برگرفته از ادبیات شفاهی، سروده است. این لالاییها موضوعات گوناگونی از قبیل آرزوی مادر برای ازدواج و موفقیت فرزند، گله از ظلم و جور کدخدا هادی، احوالات شخصی مادر، جشن و عروسی و اشاره به زیباییهای طبیعت و عالم حیوانات برای خواباندن کودک دارند. بیشتر لالاییها برای مخاطبانی از هر گروه سنی نوشته شدهاند و تعدادی از آنها بیشتر مناسب مخاطب کودک هستند. کتاب دارای مقدمهای سیزدهصفحهای به قلم روشنک پاشایی، پژوهشگر فرهنگ عامه، درباره اهمیت لالایی به عنوان یکی از انواع فرهنگ مردم است.
در معرفی این کتاب عنوان شده است: فرهنگ مردم، یا فولکلور، بیانگر آمال، باورها و رسوم مردم هر عصر است. بنابراین برای شناختن یک جامعه و آداب و رسوم آن، ابتدا باید فرهنگ مردم آن جامعه را شناخت. فرهنگ مردم انواع گوناگون دارد، مانند افسانه، متل، چیستان و لالایی. مجموعه حاضر قدمی است در راه بازشناساندن لالایی به عنوان شکلی از اشکال فرهنگ مردم به نسلهای حال و آینده. بنابراین، با آنکه لالاییهای این مجموعه به سبک لالاییهای برگرفته از ادبیات شفاهی نوشته شدهاند، بسیاری از آنها بنا به مقتضیات زمانی که در آن سروده شدهاند، جامعهای مدرن را به تصویر میکشند. اهمیت این مجموعه در آن است که خلق لالاییهای نو باعث میشود آن بخش از فرهنگ مردم که مهجور مانده و کم کم به دست فراموشی سپرده شده است، از کنج موزه و کتابخانه به میان مردم بیاید و به عنوان نوعی از انواع ادبی به شکلی پویا به زندگی خود ادامه بدهد.
الهه کاظمپور متولد سال 1325 است. او این لالاییها را در فاصله سالهای 1391-1393 سروده است. نشر آموت این مجموعه را در 160 صفحه و با قیمت 9500 تومان منتشر کرده است.