نوشته: عبدالرحمان عمادي
210 صفحه
«آسمانكت» به معناي صاعقه است و در اين كتاب نام يكي از رسمهاي كهن است كه مردم ايران بدان اعتقاد داشتند. رعد و برق در قديم، نمونه بسيار بزرگي از هشدار خداوند بوده و مورد توجه بيشتر مذاهب دنيا قرار ميگرفته است. البته عدهاي هم معتقد بودند كه وقتي صاعقه ميآيد، قدرت پادشاهي و نيرومندي را به گروهي خاص اعطا ميكند.
مذاهب مختلف «آسمانكت» را به زبان خودشان روايت كردهاند، ضمن آنكه اين موضوع همواره مورد بحث و توجه بوده و جنبههاي مختلفي را بيان ميكرده است.
اين كتاب در قالب مقالاتي به بررسي لايههاي معنايي و رمزي واژهها و اصطلاحاتي از زبان كهن فارسي و سرودههاي كهن ايراني پرداخته است.
مقاله ديگر اين كتاب، «كدوزني» است كه جشني در زمان صفويان در شمال ايران بوده؛ به اين ترتيب كه كدويي مزين را در جايي آويزان ميكردند و با اسب دور آن ميگشتند و به آن تير ميزدند. در اين مقاله معناهاي متفاوت و رمزي اين رسم بررسي شده است.
«آب استه» و ستايش آب و باروري، مقاله ديگري از اين كتاب است كه در آن ستايش جشن و دعايي براي آبخواهي و ستايش آب بررسي شده است. در اين مقاله به معناي اين واژه در الواح سومر نيز نگاهي شده است.
كتاب «آسمانكَت (چند رسم مردمي)» 210 صفحه است و با قيمت 4000 تومان منتشر شده است.
عبدالرحمان عمادي - حقوقدان، شاعر و پژوهشگر - متولد بهمنماه سال 1304 خورشيدي در روستاي «ايني» اشكور در خانوادهاي از طايفهي سادات ديلماني، از نوادگان مشاهير ديلمي از جمله عمادالدين ابوكاليجار مناور بن فره كوه ديلمي، از استادان شيخ روزبهان بقلي شيرازي - مؤلف كتاب عبهرالعاشقين -، است.
عمادي پس از تحصيل در مكتبخانه روستا، روانه رودسر، رشت و قزوين شد و تحصيلات متوسطه را در اين شهرها گذراند. او در زمان حكومت مصدق (1331) موفق به دريافت ليسانس قضايي از دانشگاه تهران شد. همزمان با وكالت، به پژوهش در مباحث ايرانشناسي روي آورد كه بخشي از مقالاتش طي نيم قرن گذشته در مجلات معتبر منتشر شده است.